1. Pitanje broj: #37921

    Poštovani doktore,
    imam 30 godina. Molim vas da mi odgovorite na sledeće pitanje: Da li česta masturbacija dovodi do slabljenja sperme, odnosno da li česta mastrubacija može da dovede do oslabljene reproduktivne funkcije spermatozoida? Naime, ja sam hiperseksualna osoba i pored odnosa sa svojom devojkom veoma često masturbiram, prosečno dva puta na dan.
    1. Da li to može loše uticati na moju reproduktivnu funkciju (može li to biti kasnije smetnja da ne mogu da imam dete, jer oslabe spermatozoidi)?
    2. Da li je to dobro ili loše za moj penis? Da budem konkretniji: hoće li moj penis zbog toga trajati duže, odnosno da li je to za njega pozitivni trening koji ga ojačava kao svaki drugi mišić i produžava mu vek ili ga, naprotiv, uništava i smanjuje rok (dobru formu)? Kakve će posledice sadašnja aktivnost ostaviti na moj seksualni život za nekih 20-30 godina? Da li ću za 20-30 godina koristiti vijagru više ili manje od mojih vršnjaka? Molim vas da me obavestite o prednostima i nedostacima česte mastrubacije i čestog seksualnog odnosa.
    Unapred zahvalan

    Odgovoreno: 31. 08. 2009.
    • Poštovani,
      Za vaše godine toliko česta masturbacija i nije poželjna.
      predlažem da se izvrše ispitivanja u pravcu prostatitisa-
      -se, ks, urin, glikemija, depuracija organizma, hepatogram, jonogram i psa
      -spermo i urinokultura
      -stolica na parazite
      -gastroenteroloski pregled debelog creva/endoskopija/
      javiti se sa trazenim nalazima.
      Pozdrav

Ostavite komentar