1. Pitanje broj: #37701

    U urinokulturi izolovana s treptococcus beta haemolyticus grb. Po antibiogramu sada pijem ampicilin od 500 mg po 1 kaps. na 6 sati. Pijem dosta tečnosti (i dosad sam), moj doktor kaže da je jako uporna i da ju je teško iskoreniti, slično kao escherichiu coli. Nikad dosad nisam čula za ovu bakteriju niti sam je imala (a ni neku drugu) u urinokulturi. Pročitala sam o njoj sve što sam našla. Šta još mogu preduzeti da je se zasigurno rešim? Koliko piti Ampicilin (doktor kaže 6 meseci?) ? Da li treba menjati antibiotik posle izvesnog vremena?
    Hvala

    Odgovoreno: 31. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Dobro je što pijete dosta vode, preko 2. L. Ne valja da pijete Ampicilin duže od deset dana, naročito ne šest  meseci. Ne znam koliko dugo to pijete? Predlažem da uzmete preparate bacilusa laktibusa i omegu 3 i da ponovite se, ks, dks, urin i urinokulturu kao i bris guše ali sedam dana posle antibiotika. Uraditi i nativni rtg urotrakta kao i eho bubrega i bešike.
      Javiti se sa nalazima.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #37701

    • Dragica pavlovic 06. 01. 2011.

      Imam 75000ml streptokoke i hemolitika. Nadjeni u urinokulturi koji je naj efikasniji antibiotik za tu bakteriju, sobzirom da sam imala tbc levog bubrega istenozu levog uretera, sta bi trebalo preduzeti a imam i osetljiv zeludac? Hvala!

Ostavite komentar