1. Pitanje broj: #126353

    Usled višegodišnjih simptoma nedovoljnog razvitka, poput baby facea i neuspešnih konsultacija sa odabranim lekarima, odlučio sam da uradim testove na testosteron (total i free) . Budući da mi je učinjena semikastracija kao detetu i da su moji simptomi normala kod svih osoba koje sam upoynao, a koje su imale isti zahvat, primetio sam da se razvijam drugačije od moje generacije, a čak izgledam mlađe i od osoba 7 godina mlađih od mene. Niko u mojoj porodici nema sličan problem, štaviše, svi su prilično maskulinirani, posebno otac, rođeni brat i ujak. Rezultati su prilično niži za osobu mojih godina, a resembluju osobama u poznim šezdesetim. Free testosteron mi je 5. 5 pg/ml na referentoj skali od 2. 6-9. 8. Total testosteron mi je 5. 4 ng/ml na referentoj skali od 3. 5-8. 6. Radio sam sa rođenim bratom godinu dana starijim od mene. Njegove vrednosti su 8. 4 za free i 8. 2 za total. Ove niske vrednosti jesu ostavile posledice po mene. Interesuje me da li mogu dobiti terapiju dok sam još relativno mlad (imam 22 godine, tek sam 5 decembra napunio 22) , a znam da je moguće davati terapije ovog tipa do 24 godine (2011. Su podvrgnuti pacijenti u uzrastu između 18-24 godine sa mojim simptomima kroz 8 meseci sa testosteronom od 600mg-1000mg na svake dve nedelje) , kako bi uspeo da prođem normalno kroz pubertert, jer se očigledno i dalje nalazim u njemu; imam akne, telo mi se i dalje menja, ali sve sporije i generalno od svojih mlađih godina imam hroničan nedostatak snage, seksualnu želju gotovo da nemam niti sam ikad imao kolokvijalno opisanu, od 17 godine imam visok krvni pritisak (konstantno u rasponu od 130-140, te 80-95) , nemam nikakvih psihičkih tegoba (bez vidljivih psihopatoloških promena) , a kako studiram biologiju, mislim da mogu da prepoznam da imam problem i da hvatam poslednji voz. Voleo bih da čujem i vaše mišljenje. Unapred zahvalan.

    Odgovoreno: 24. 03. 2014.

Ostavite komentar