1. Pitanje broj: #124143

    Postovanje! Po poslednja dva nalaza spermograma koji sam uradio imam znacajno smanjen broj spermatozoida (12x10^9/l) kao i njihovu pokretljivost (deo pokretnog spermatozoida 14% , deo nepokretnog spermatozoida 86% ) . Nalazi koje sam radio pre dve godine su bili uredni. U medjuvremenu pre tri- cetiri meseca mi je dijagnostifikovana preponska kila koju treba da operisem. Zanima me da li preponska kila moze da utice na spermogram?

    Odgovoreno: 14. 01. 2014.
    • Poštovani,
      Teoretski moze ali ne verujem da je ta situacija kod vas posto
      vam je kila samo sa jedne strane.
      uzrok je nesto drugo pa trazite.
      inace smanjen broj i smanjenu pokretljivost
      najcesce daju infekcija, varikocela i autoimuni procesi.

      Pozdrav

Ostavite komentar