1. Pitanje broj: #123624

    Postovani, nalaz spermograma mi je veoma los (1, 1mil/mil i samo 15% progresivno pokretnih) spermokultura ok. Sad cekam rezultate uretralnog brisa i ureaplazme. Supruga je u oktobru imala ureaplazmu i posle eritromicina i dovicina bila je negativna. Ja sam pio istu th po nalogu njenog ginekologa ali nisam radio bris jer je njen dr rekao da nema potrebe ako je kod nje ok-mora da je i kod mene. Postoji li mogucnost da je ja jos imam? Ili ako je izlecena i kod mene da li treba da prodje neko vreme da bi se popravio spermogram? (od th proslo je oko 2mes.) i da li ako se spermokultura uredu postoji mogucnost bakterija u uretralnom brisu? Da li to moze da daje tako los spermogram ili ne? Hvala unapred. 453

    Odgovoreno: 24. 12. 2013.
    • Poštovani,
      Ureaplazma urealythicum je polno prenosiva klica i dobro je sto ste oboje leceni.
      nadam se da su i odnosi bili sa zastitom.
      posle lecenja briseve na obe mikoplazme ste trebali oboje da ponovite.
      spermogram se ponavlja najmanje posle tri meseca od zavrsetka lecenja.
      posto ste vi blizu ovog termina predlazem vam da dok ne proverite spermogram
      i spermokulturu nista ne preduzimate, sem sto mozete koristiti vitamine i minerale.
      Pozdrav

Ostavite komentar