1. Pitanje broj: #118825

    Postovani nedavno sam vam postavila pitanje: postovani, mom momku je dijagnostifikovana azospermij prosle. Radio je biopsiju pre mesec dana gde nisu nadjeni spermatozoidi. Isečci su uzeti jedan sa desnog i dva sa levog testisa. U izvestaju pise da je u isečku desnog testisa nadjeno 15% sert. Celija, 15% spermatogonije, 55% spermatocite i 15% spermatide. Najvisa ocena po jhonsonu je 6. U prvom isečku kevig testisa je nadjeno 15% sert celije, 15% spermatogonije, 45% spermatociti, 12% spermatida. Najvisa ocena po johnsonu je 7. U drugom isečku levog testisa je nadjeno 15% sert celija, 15% apermatogonije, 55% spermatocite i 15% spermatide. Najvisa ocena po j je 6. Inace ima varikokelu na levom testisu 3 stepena. . . Fsh mu je povecan oko 23, a testosteron oko 11. Imate li neki savet za pomoc? Hvala unapred i dobila bas odgovor: poštovana, neznam o kakvim se testisima radi /spustani posle rodjenja, orhitis. . . /te ne mogu da vam kazem koliko bi resavanje varikocele delovalo na poboljsanje spermatogeneze. Zbog johnson skora postoji mogucnost za icsi pa vidite sa biolozima koji su ukljuceni u proces vto. Sad imam jos jedno pitanje nije mi bas jasna poslednja recenica s obzirom da nisu nadjeni spermatozoidi kako mislite da postoji mogucnost za vestacku s obzirom na jonsonov score i da li je njegov nalaz po misljenju stanje koje se naziva hipospermatogeneza ili nesto drugo posto nam to niko nije rekao u nalazu biopsije? Hvala puno

    Odgovoreno: 31. 07. 2013.

Komentari na pitanje: #118825

    • A jel vi mislite da mogu da se koriste za vestacku oplodnju?

Ostavite komentar