1. Pitanje broj: #118332

    Poštovani, pre mesec dana na urološkom pregledu ultrazvukom konstatovan mi je mali kalcifikat na ovojnici levog testisa. Inače za oba testisa stoji da su b. O. I da odgovaraju strukturi normalnih testisa. Uradio sam i afp i htc koji su u granicama normale. Urolog je rekao da se ne opterecujem, da je to pojava koja se javlja kod velikog broja muškaraca, te da nastavim da živim normalno, da se tu ne preduzimaju nikakvi zahvati. Ono što bih vam još rekao je da od rodjenja hodam sa lipopleksijom u kolenima usled dijagnoze g80 paraparesa spastica, te da taj kalcifikat može biti i posledica trenja koje se javlja prilikom hoda. Da li je to moguće? Iako su sve analize pokazale da nema razloga za brigu. Ja i dalje brinem. Bojim se da se taj kalcifikat ne "pretvori" u nešto ozbiljnije. Non stop opipavam svoje testise. Naravno da nema nikakvih novih promena, čak mi se čini da je i taj kalcifikat manji nego što je bio. Doktor je savetovao pregled za šest meseci. Imam li razloga za baš toliku brigu? Jednom sam vam pisao, odgovora nema. Molio bih za odgovor što pre. Hvala puno unapred.

    Odgovoreno: 16. 07. 2013.
    • Poštovani,
      Tumori testisa su uglavnom tumori parenhima /tkiva/testisa a ovaj kalcifikat je nadjen na omotacu /ovojnici/
      testisa. Iz ovog razloga znaci ne postoji mogucnost da se to pretvori u tumor.
      sve u svemu budite spokojni i vise o tome ne razmisljajte.
      verovatno ste u pravu da je kalcifikat posledica trenja.
      a to sto ste i ranije pisali a nisam odgovorio ne stoji ali je moguce da je vase pitanje zalutalo u
      neki drugi sektor.
      Pozdrav

Ostavite komentar