1. Pitanje broj: #114622

    Poštovani, imam 29 godina i pre 5 dana sam redovnim samopregledom napipao cvoric na levom testisu bez osecaja bola, tenzije i sl. Cak i tokom palpacije. Odmah sam se javio urologu i on me je uputio na uz. Nalaz uz glasi: da su oba testisa normalne velicine homogene strukture, a u glavi levog epididima septirana cista anehogenog sadrzaja promera 8x5 mm. Urolog smatra da je moguce da to ipak nije samo cista i predlaze hirusko odstranjenje te promene i njenu dalju analizu, a pre zahvata naravno analize sa tumor markerima. Intervencija se radi klasicnim rezom u spinalnoj anesteziji i zahteva nekoliko dana mirovanja (bar 7 do vađenja konaca i bar prva tri u bolnici) . Da li je i po vašoj proceni to neophodno? Koliko su bezbedne te hruske intervencije? Da li mogu da izazovu neke komplikacije? Kakvo je vaše mišljenje povodom ovoga? Hvala na odgovoru i srdačan podrav.

    Odgovoreno: 05. 04. 2013.

Ostavite komentar