1. Pitanje broj: #108505

    Molim vas za vaše mišljenje, jednostavno ne mogu da budem pametan u ovoj situaciji. Dok sam bio mali perisao sam kilu dva puta, u 5. I 14. Godini. Lijevi testis mi nije u potpunosti spušten u mošnju. Spermiogram sam radio 7 puta u zadnjih 2 godine. Rezultati su uglavnom ovakvi: ph: 8 volumen: 2, 5-3 ml nepokretnih: 0, 1 (ili 1-2 ili nikako) koncentracija: 0, 2 (ili nikako) progresivo pokretni: 0, 1 (ili nikako) slabo pokretni: 0, 1 (ili nikako) pokretni u mjestu: 0, 1 (ili nikako) bakterije: brojne leukocita: sl. Pozz!! Ery poz!! Dijagnoze: vrlo teška ota! Oligozoospermia gravis, oligoasthenozoospermia gr iii, azoospermia, cryptozoospermia, nalaze koje sam radio nakon spermiograma: 1. Spermokultura: sterilna (25. 05. 2011) , sterilna (23. 11. 2012.) 25. 05. 2011. 2. Hormoni: fsh 10, 3 (ref. 1-10, 5) , lh 5, 3m (ref. 1-5, 8) , progest. 1, 1 (ref. 0, 7-3) , estradiol (ref. 0, 139 (ref. ‹0, 13) , prolaktin 347 (ref. 83-414) 04. 06. 2011. 3. Testosteron: 18 (ref. (9, 4-33, 5) 17. 10. 2011. 4. Bakteriološki pregled sperme: u kulturi nisu izolovane patogene bakterije 18. 10. 2011. 5. Antispermatozoidna antitijela: test negativan 28. 10. 2012. 6. Chlamydia lgm: negativan 31. 10. 2011. I 16. 11. 2012. 7. Chlamydia lgg: negativan 31. 10. 2011. I 16. 11. 2012. 8. Hormoni štitne žlijezde: tsh 1. 15 (ref. 0, 35-4, 94) t4 104, 5 (ref. 62, 68-150, 84) 23. 08. 2012. 9. Hormonalni status štitnjače: tsh 1, 7 (ref. 0, 3-4, 0) ft3 4, 6 (ref. 3, 4-8, 5) ft4 16 (ref. 10-25) tgat 13 (ref. ‹60) tpoat 14 (ref. ‹60) 23. 08. 2012. 10. Krvna slika: odlična 15. 11. 2012. 11. Eho bubrega i mokraćne bešike: oba bubrega normalne veličine, dobrog parenhima, bez staze, pijelokaliksni sistem uredan, m. Bešika uredna. Prostata veličine 28x24x31 mm. 15. 11. 2012. 12. R. T. Prostata veličine kestena, homogena, sulcus djelimično zbrisan 15. 11. 2012. 13. Eho scrotuma: oba testisa promjera desno 38 mm lijevo 37 mm. 15. 11. 2012. 14. Hormoni: fsh 9 (ref. 1, 5-12, 4) , lh 3, 6 (ref. 1, 7-8, 6) prolaktin 202 (ref. 86-390) testosteron 4, 5 (ref. 2, 8-8) 15. 11. 2012. God. 15. Bris uretra: iz brisa uretre izolirana normalna flora. U dikretnom preparatu nađeni spermatozoidi. Gljivice nisu izolirane. 19. 11. 2012. 16. Mycoplasma-urealyticum: iz brisa nije izolirana mycoplasma, niti ureaplasma urealyticum. 16. 11. 2012. 17. Urinokultura: sterilna 16. 11. 2012. 18. Spermokultura: sterilna 16. 11. 2012. Ukratko: svi nalazi su super osim spermiograma (nema spermatozoida nikako ili ima vrlo malo, na svakom spermiogramu je leukocita, bakterija i ery puno) hvala vam unaprijed.

    Odgovoreno: 30. 11. 2012.

Ostavite komentar