1. Pitanje broj: #107656

    Poštovani, javio sam se urologu zbog bolova u testisima, a naročito levom. Ultrazvukom i palpacijom je konstatovao "moguću laku dilataciju iznad i oko levog testisa", da "nema fokalnih promena, a na parenhimu potpuno homogeni nalaz". Naložio mi da uradim bakteriološke i mikološke testove (sve negativno) i spermogram. Molim vas za tumačenje i savet. "količina: 3 ml; izgled: b. O.; miris: spec.; ph 8; konzistencija: viskozna; kristalizacija: posle 1/2 h; vitalnost spermija: nesto slabija; pokretljivost odmah 45% , 35% prog.; broj spermatozoida: 28*10 na 6; dijagnoza: olygosthenospermia. "

    Odgovoreno: 08. 11. 2012.
    • Poštovani,
      Predlazem da spermogram od sada radite u nekoj drugoj laboratoriji.
      razlog? Na obrascu koji ste dostavili nema podataka o obliku/gradji/spermatozoida, sto je vrlo
      vazan parametar za tumacenje spermograma.
      a i dijagnoza je nepravilna jer oligoasthenospermija znaci i smanjen broj i smanjena pokretljivost, sto kod vas nije slucaj.
      Pozdrav

Ostavite komentar