1. Pitanje broj: #105414

    Poštovani! 06. 04. 2012 sam operisao kilu, rađena je tehnikom shouldice. Pimio sam lokalnu anesteziju tako da sam sve mogao da čujem šta se priča u prostoriji! Na početku rada operator je rekao da se sa ovim urolog sigurno nebi složio ali da je ova tehnika takva i da je ima u literaturi! Prilikom operacije koja se odužila u salu je ušao urolog koji je bio sledeči na programu i da vidi zašto se kasni i kada je video šta se radi rekao " ljudi ovo nije dobro na duže staze " evo preko pet meseci od operacije ja imam bolove ali ne od kile nego urološke, pri seksu me boli testis sa strane gde sam se operisao i naduva mi se kesica i sve to prati jak bol u obliku pečenja i probadanja! Uradio sam ultra zvuk urino traka i retum testisa i šta kaže pregled (u levom hemiskrotumu postoji umerena dilatacija kanala epididimisa dok su venski spletovi obostrano normalni. Ovo proširenj ukazuje na proksimalnu stenozu, što je u skladu sa delom tegoba koje navodi) takođe kaže da levi testis sa znacima manje hidrokele, normoehogene strukture. Operator kaže da je verovatno pri šivenju malo jače zašio preko kanala za spermu i da je smanjio protok i da to privremeno smeta i da bi trebalo vremenom da popusti i da se normalizuje. Značilo bi mi vaše urološko mišljenje po ovom pitanju, šta da očekujem i čemu da se nadam. Da bi kanal mogao da se opusti trebalo bi da popusti konac sa koim je šiveno a operator kaže da konac nije samoresorgujuči nego trajan, to su tanki kanali! Pitanje je dali vremenom zaista mogu da očekujem da se kanal povrati u normalan protok i kako bi se to desilo i dali zbog suženog prolaza može doči do pucanja istoga ako se vremenom preoptereti i šta mi je valja raditi? Unapred hvala na savetu!

    Odgovoreno: 20. 09. 2012.

Ostavite komentar