1. Pitanje broj: #100222

    Poštovani,
    pre par dana moja ćerka starosti 8,5 godina. Imala je bolove pri mokrenju. Uradili smo analizu urina gde je bakterija bilo masa, leukociti masa i okruglih epit. ćelija 1-2. Uradili smo sutradan ujutru urino-kulturu i danas je stigao rezultat da je izolovano 6.000cfu/ml različitih crevnih bakterija. Nalaz nije signifikantan, stoga nije urađen antibiogram. Samo još da napomenem da je doktorka po dobijanju rezultata urina uvela Palitrex koji smo počeli da pijemo sutradan po uzimanju uzorka za urino-kulturu i njoj je definitivno bolje.

    Moje pitanje bi bilo, koje su to crevne bakterije i da li postoji mogućnost ponovnog vraćanja i ponovne infekcije, obzirom da ćerka ovo vuče od pre mesec dana kada se vratila sa rekreativne nastave. Malo ima bolove pri mokrenju, malo nema ništa, bolje joj je, pa sve tako do sada.

    Unapred zahvalna, Verica

    Odgovoreno: 31. 05. 2012.
    • Poštovana,
      Bakterije koje ulaze u sastav fiziološke flore creva često mogu izazvati infekcije urogenitalnog trakta. Naročito kod osoba oslabljenog imuniteta. Kod vaše ćerke je nađen mali broj klica, te zato i nije rađen antibiogram. Predlažem da detetu dajete tablete Paraprotex 2x pola tablete pre jela i da sažvaće pola tablete Probiobalance na dan. To su biljni prirodni suplementi. Treba takođe davati i dosta tečnosti.
      Ostala pitanja i odgovore iz ove oblasti možete pogledati na linku Urologija.
      Pozdrav

Ostavite komentar