1. Pitanje broj: #103533

    Postovani, imam jedno pitanje. Ja sam izbeljivala zube u ordinaciji, a nakon toga sam koristila i whitestrips trake za izbeljivanje. Problem je u tome sto ja na gornjim jedinicama i dvojkama imam velike plombe izmedju zuba koje sada treba da uskladim sa novom bojom zuba (znatno su belji: d) . Danas sam isla da menjam prvu plombu i moja zubarka kaze da mi je cak i a1 tamno i primecuje se i slazem se sa tim. Sutra opet idem kod nje da vidimo sta cemo, ali danas sam citala malo o tome i videla da postoje plombe svetlije od a1 za izbeljene zube. Ona to nema cim nije spomenula ali interesuje me da li toga uopste ima u srbiji? Ne znam koliko su nasi stomatolozi u toku. Na jedinice bih stavila kompozitne fasete zato sto su jako ostecene ali onda bi mi se opet videla razlika u odnosu na dvojke koje bi bile sarene. Znam da ce moji zubi vremenom tamniti ali ja bih odrzavala njihovu belinu adekvatnim pastama, a takodje bih ponekad stavljala te trake. Izvinite na veoma opsirnom pitanju. Znaci, sazeto bi bilo, da li imaju i svetlije nijanse od a1, b1. . ? Koja je uopste svetlija od ove 2? Hvala vam unapred.: )

    Odgovoreno: 14. 08. 2012.
    • Poštovana,
      Verujem da će vas moj odgovor obradovati- da, u srbiji se mogu nabaviti i boje svetlije od a1 (mnoge ordiacije ih imaju u standardnoj paleti boja) , to su materijali strane proizvodnje i namenjeni baš za izbeljivane zube (tako se i zovu: ) .

      moram dodati i da razumem vašu zabrinutost, obzirom da ste očigledno osoba koja dosta drži do svog izgleda. Nemate, međutim, razloga za brigu, jer su problemi koje ste naveli nešto sa čime se stomatolozi jako često sreću i za šta u savremenoj stomatologiji postoji puno rešenja.

      više o pitanjima vezanim za zdravlje i izgled usta i zuba možete čitati na momm blogu, http: //www. Dr-miona. Com/

      Pozdrav

Ostavite komentar