1. Pitanje broj: #32367

    Poštovani,
    imam jedan mali problem. Dešava mi se već drugi put da se pojavi papilom na jeziku. Prvi put je sam otpao, a ovog puta je veći i smeta mi. Mislila sam da može da se ukloni na neki drugi način, zubarka mi je rekla da može laserom, a ne da mi hirurg to odseče. To je na kraju ispala jedina opcija, ali ja nisam želela jer me bilo strah. Rekao je da u principu ne bi dirao, samo će otpasti, ali me zanima uzrok tome, i da li mogu naškoditi nešto partneru prilikom ljubljenja, da li je to virusno?
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 26. 06. 2009.
    • Poštovani,
      etiologija papiloma može biti virusna, ali ovaj benigni tumor nije prenosiv. Ukoliko dođe do traume može i maligno da alteriše. U svakom slučaju intervencija se radi u lokalnoj anesteziji i bezbolna je. Najbolji lek je prevencija ovakvih izraslina.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #32367

    • Ja sam pre dva dana skidala papilom na jeziku koji imam vec nekoliko godina. Skidala sam ga na klinici za maksilofacijalnu hirurgiju. Radi se sa lokalnom anestezijom. Kukavica sam, i mogu reci da nije mnogo bolno. Sama anestezija je malo neprijatna (ja sam je dobila u jezik) posle toga se nista ne oseca. Dva koncica, koji se vade sedam dana od intervencije. Inace tkivo salju na analizu. Pozz

Ostavite komentar