1. Pitanje broj: #187311

    Pozdrav,

    Imam pitanje u vezi intervencije koja se skoro dva meseca razvukla.

    Zub (donja šestica) je otvoren, stavljen lek i rečeno mi je da dođem za mesec dana dok lek deluje. Nakon tog perioda sam došao, druga zubarka je skinula lek i i nekog razloga stavila novi i opet sam čekao određeni vremenski period. Nakon toga, umrtvljen mi je živac i nakon toga sam išao na punjenje kanala. Tu nastaje problem.

    Punjenje kanala je bilo recimo u četvrtak a plombiranje je zakazano za ponedeljak. Već u subotu uveče primećujem da imam problem sa opterećenjem na tom zubu. U toku obroka osećam tup bol, kao da zub opterećuje vilicu. Bol vremenom prerasta u naizmenično pulsiranje, svrab, osećaj kao da bridi.

    Nakon plombiranja sam sačekao sa hranom i u toku večeri pokušao da jedem ali nisam ni dva zalogaja uspeo da završim od tupog bola.

    Kontaktirao ordinaciju gde mi je rađeno, zubarka je bila zbunjena i rekla da je zub u tom slučaju za vađenje, da je kanal očišćen i napunjen, što je vidljivo i na snimku.

    Zvao sam i drugu ordinaciju, rečeno mi je da je potrebno sačekati nedelju do dve dana kako bih se privikao, ali bol se javlja svaki put kada pokušam da zagrizem na toj strani vilice.

    Da li postoji neka opcija saniranja urađenog? Da li je moguće da kanal nije lepo ispunjen/previše ispunjen? Da li postoji mogućnost da živac nije u potpunosti umrtvljen? I konačno, da li se to može ponovo uraditi, iako je već rađeno punjenje kanala?

    Zahvaljujem se na izdvojenom vremenu i na odgovoru.

    Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 24. 08. 2021.

Ostavite komentar