1. Pitanje broj: #109045

    Postovani, bojim se stomatologa i to mi je trauma iz djetinstva. Priznajem ne mogu je se resiti i zbog toga bacila sam puno zuba, jer kog stomatologa idem jedino kada bol nadjaca strah, a to je onda kada zubu spasa nema. Zadnjih 6 meseca imam subfebrilnu temperayturu od 37, 2 do 37, 7. Uradila sam sve preglede osim zuba. Osecam kako mi se jedan zub raspada, sedmica gore desno, otvorila se rupa a zub se i dalje roni. Mislim da mu nema spasa. Posto su sve druge analize u redu ostaje mi da saniram zuba a sama pomisao na to me plasi do boga. Zanima me: moze li proces u zubima i vilici da bude uzrok takve temperature. Da napomenem da mi je jedino sedimentacija malo povisena i krece se od 16 do 30. Hvala

    Odgovoreno: 05. 12. 2012.
    • Poštovana,
      Strah od "zubara" je cest i nema coveka kome nije neprijatno na pominjanje istog. Tegobe koje ste naveli vrlo lako mogu biti uzrokovane kvarnim zubima i potreban je detaljan pregled i rtg dijagnostika.
      treba da razmislite o mogucnosti da se stomatoloske intervencije urade u npr. Analgosedaciji, jer na taj nacin ste vi relaksirani, "spavate" i nemate osecaj za vreme a sve intervencije u ustima se obave na bezbolan i brz nacin. S toga, predlazem vam da pogledate sajt www. Medikdent. Co. Rs i eventualno zakazete pregled, jer tamo mozete dobiti punu uslugu i tamo se cesto radi sa uplasenim pacijentima.
      Pozdrav

Ostavite komentar