1. Pitanje broj: #70572

    Dobar dan, u petak pre 3 dana sam zgazio ne zgodno i povredio sam ligamente kod skocnog zgloba, tacnije istegao sam ih, doktori su mi rekli da sam ih istegao i da mi je mozda naprsla kost, i stavili su mi gips odma i rekli da dodjem za 2 nedelje na kontrolu. Medjutim meni ej cudno to da odma stavljaju gips, zar ne bi tebala prvo longeta da malo spadne otok pa tek onda gips. Tezak sam 105kg pa je mozda i do toga, ali treba mi neko misljenje posto mi je doktor delovao nesto ne iskusan. Imam nesto vazno da obacim u sredu 3. 11 sto je za 8dana pa da li postoji mogucnost da ja skinem gips do tada i malo prohodam? Hvala

    Odgovoreno: 29. 10. 2010.
    • Poštovani,
      Da li ste istegli skočni zglob, ili je naprsla kost? Ova preciznost je značajna zbog predlaganja terapije. Ako je distorzija prvog i drugog stepena gips nije uopšte potreban. Ali, ako je došlo do naprsnuća, longeta je neophodna prvih sedam dana, a nakon toga se stavlja gips još najmanje dve nedelje, a nekada i duže u zavisnosti od preloma.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #70572

    • Stefan stefanovic 29. 10. 2010.

      Pozdrav, problem je u tome sto doktor nije bio siguran i dao mi je gips na 2 nedelje, medjutim ja se plasim da nije pogresio i da mi gips u uopste nije potreban. Nazalost maloletan sam i ne mogu da odem sam da proverim, a roditelji ne zele da me vode jer misle da je to gubljenje vremena.

Ostavite komentar