1. Pitanje broj: #40881

    Povredio sam tetivu kolena odmarao 5 nedelja. . . Otishao kod nekog choveka da namesti bilo mi je bolje posle njega ali na utakmici sam jache stao na nogu i opet osetio jak bol kao kad sam se prvi put povredio. . . Znam da cete predloziti mri oticicu ali shta da radim za jachanje da mi se to ne bi deshavalo shto pre da se vratim na teren koje vezbe i koliko je ozbiljna povreda tetive kolena. . . ? Unapred hvala doktore. . . Veliki pozdrav. .

    Odgovoreno: 04. 10. 2009.
    • Poštovani,
      Napravili ste veliku grešku što ste otišli kod nestručne osobe da vas leči. Nameštanje kolena kod takvih osoba je najveća opasnost za sportistu. Nažalost moraćete na magnetnu rezonancu jer nisam siguran da vaša povreda nije još više pogoršana intervencijom osobe koja nije edukovana za to. Trenutno jačajte aktivne stabilizatore kolena (mišiće butina) i obavezno idite na gore predloženi pregled. Nakon toga, moći će detaljnije da se predloži način za vaše izlečenje.


      Pozdrav

Komentari na pitanje: #40881

    • Bavim se vec tri godine aktivno sportom, treniram borilacke sportove. Pre tacno nedelju dana povredio sam koleno. Pao sam na strunjacu i sa unutrasnje strane malo udario koleno, osetio sam kratak ali ne nesto mnogo jak bol, posto sam bio zagrejan hodao sam norlano to popodne, ali uvece kada sam se ohladio nisam mogao da ga ispravim a da me ne zaboli u predelu unutrasnje strane gde sam udario i jedan mali deo ispod casice. Isao sam kod lekara i vec nedelju dana ne vezbam. Doktorka mi je pipala i rekla da je casica u redu ali ako se nastavi bol u roku od deset dana da idem kod ortopeda. Sada mi je mnogo bolje ali idalje ne mogu da ispravim nogu a da me ne zaboli barem malo. Mislim da su ligamenti ispod kolena u pitanju. Molim vas dajte mi vase misljenje. Pozdrav: d

Ostavite komentar