1. Pitanje broj: #38729

    Postovani doktore, imam blage bolove u predelu ispod kolena i butine dok sedim ili pak odmaram. Dok sam u pokretu i kada se bavim sportom bol prestane ali cim prestanu aktivnosti bol se nastavlja. Ponekad dolazi do blagog grcenja misica, stvarno je nepijatan osecaj i ako biste mogli ubrzo da mi odgovorite unapred zahvaljujem!!! Pozzdrav

    Odgovoreno: 15. 09. 2009.
    • Poštovani,
      Jačajte aktivne stabilizatore kolena (mišiće butina) i uzimajte dosta tečnosti da ne bi došlo do disbalansa natrijuma i kalijuma koji mogu da daju simptome koje vi opisujete. Bolovi u predelu ligamenata patele često se javljaju, posebno kod mlađih osoba kod kojih je došlo do naglog rasta i aktivni stabilizatori kolena ne mogu da prate stabilnost kolena i celo opterećenje se prenosi na pasivne stabilizatore (ligamente) , pa je i bol prisutan. Ovi simptomi su prisutni i kod odraslih gde je ostifikacioni period završen, a nastaju usled preforsiranosti u trenažnom procesu i čestim promenama podloga gde sportista trenira.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #38729

    • lazar milosevic 04. 03. 2012.

      Postovani doktore ja imam 13 godina i imam bolove ispod kolena. Ispod kolena mi se nadula neka kost mislim izletela je nekako bio sam kod doktora i on mi je rekao da se ne bavim sportom 3 meseca ali ja se bavim posto treniram fudbal bolovi prestaju kad sam u pokretu ali cim malo odmorim bolovi se javljaju ili cim se malo rasteglim noga me boli ja stwarno nzm zbog cekga je to da li mozete vi da mi kazete. . . Unapred hvala. . .

Ostavite komentar