1. Pitanje broj: #26580

    Poštovani doktore,
    Već sam Vam poslao pitanje ali ste mi vi, pretpostavljam greškom, poslali prazan odgovor. Sada ću Vam poslati isto pitanje:
    Poštovani doktore, imam 20 godina i pre 4 i po meseca sam operisao prednje ukrštene ligamente kolena i 2/3 medijalnog meniskusa su mi odstranili. Inače sam profesionalni košarkaš. Sam oporavak od operacije je išao sasvim dobro. Sve vežbe sam prošao bez problema i praktično bez bola. Nakon 4 meseca i kontrole kod doktora rekao mi je da smem da počnem polako da trčkaram... Što sam i učinio. E sada, problem je u tome što je počeo da mi se javlja bol sa unutrašnje strane kolena (gde mi je koleno i izletelo pri povredi) i boli me sama potkolenica, tacnije početak potkolenice ispod čašice tik uz rez od operacije. Doktor mi je i rekao da će se bol sigurno pojaviti... Ali ja iskreno nisam očekivao ovakav bol. Boli me kad god potrčim kada se oslanjam na nogu, i tako dok se ne zagrejem, a taman kada prestane ja moram da prekinem trening jer ne smem da preopteretim koleno. Moje pitanje je, koliko je sve ovo normalno i da li bi trebalo da imam straha da li je sa samim kolenom sve u redu. Izvinjavam se na opširnoj poruci, i zahvaljujem se unapred.
    Pozdrav!

    Odgovoreno: 13. 04. 2009.
    • Izvinjavam Vam se što je došlo do nenamerne greške, mada sam odmah dao odgovor koji nije prosleđen. U praksi, oporavak nakon operacije prednjeg ukrštenog ligamenta traje u proseku između šest i devet meseci. Nemate potrebe za brigu, sa kolenom je sve u redu. Obavezno konsultujte i specijalistu sportske medicine oko trenažnog procesa, jer je sigurno najstručniji da predloži trening koji odgovara Vašim trenutnim sposobnostima. Budite u kontaktu i sa lekarom koji Vas je operisao. Njihov timski rad donosi Vama brži oporavak. Pozdrav i sve najbolje.

Ostavite komentar