1. Pitanje broj: #24958

    Postovani doktore,
    ja se bavim fudbalom, golman sam, i na jednom treningu pri padu sam osetila jak bol u butnom misicu, pomislila sam da je grc, nakon kratke pauze nastavila sam trening i do kraja osecala blag bol u misicu. Sledeceg dana sam normalno trenirala, bez bolova. To se sve desavalo na pripremama. Na poslednjem treningu trebalo je da uradimo samo neka testiranja, sprint na 60m, 30m, 20m. Nakon jako dobrog zagrevanja, krenula sam da trcim sprint na 60m, i na 20m sam osetila strasan bol u butnom misicu. Narednih 5 dana sam mirovala i vise puta dnevno ledirala misic i mazala mastima (hepatrombin, diklofen, konjska mast). Pocela sam ponovo da treniram, nisam osecala nikakav bol. Na utakmici sam osetila blag bol. Nastavila sam sa lediranjem i mastima, i trenirala sam bez bolova sve do sledece utakmice. Na toj utakmici sam pri prvom sutiranju lopte osetila strasan bol, to se ponovilo jos nekoliko puta. Kazite mi molim Vas sta sada da radim? Da li mislite da mogu da se kod kuce lecim ili moram da odem kod lekara? Gde Vi mislite da bi bilo dobro da odem na pregled? (iz Beograda sam) Hvala unapred!

    Odgovoreno: 24. 03. 2009.
    • Utadite obavezno ehosonografski butnih mišića. Postoji mogućnost da je došlo do parcijalne rupture četvoroglavog mišića (m.qvadricepsa femoris). Treba tačno odrediti dijagnozu i mesto povrede, a onda preduzeti fizikalni tretman u cilju izlečenja. Na osnovu anamneze koju ste mi dostavili sigurno se radi o povredi koja može da se sanira, ali isključivo pod stručnim nadzorom specijaliste sportske medicine. Javite se u sportskoj ambulannti na Košutnjaku, ili Tašmajdanu.

Komentari na pitanje: #24958

    • Treniram fudbal vec odavno ali u poslednjih godinu dana jako cesto istezem butni misic ne znam zasto lepo se zagrejem i istegnem pre svakog treninga ali skoro uvek me pocne boleti. . Posle treninga osecam mali bol u butnom misicu. . . Posle utakmice kada sam se vise naprezao i trcao osecam jak bol i jedva hodam. . . Oporavak mi traje oko nedelju dana mirujem stavljam led koristim gelove i kada me prodje i vratim se na teren opet se isto desi. . . Nznm zasto ponavljam uvek se dobro prvo zagrejem pa onda istegnem nista naglo znam kako to ide ali opet se to desi. . . Molio bih za neki koristan savet ili tretman da to prestane vise. . Makar ne svaki put kad potrcim hvala unapred, , , izvinjavam se ovo je prekopirano pisao sam svima ali niko nece da odgovori molim vas da mi odgovorite ovo traje vec jako dugo vremena nemogu vise da izdrzim psihicki da se povredjujem tako

Ostavite komentar