1. Pitanje broj: #23764

    Imam 42 godine i 84 kg. Fizički sam bio aktivan (dva puta nedeljno mali fudbal) ali u zadnjih mesec dana pojačao sam fizičku aktivnost (skidao sam kilažu sa 89kg). Ostalim danima u nedelji trčao sam 7-9 km i to bez većih problema. Zadnjih dana sam osetio problem u grudima. Osećaj je kao da su mi se svi krvni sudovi u predelu grudi i vrata proširili do pucanja, češći osećaj jačeg lupanja srca, površinski bol (kao pritisak ruke na jedan deo grudi) a između ključnih kostiju kao da sam progutao kuglu. Zato sam i prestao sa trčanjem. Takav je osećaj i ostao, evo sada već 10 dana. Pritisak mi je 150/90. Pijem LORISTU pa mi je pritisak 135/90. Prošle godine sam imao kompletan pregled, tako da mi je dat lek za pritisak, krvna slika je bila u redu, preporučeno je da prekinem pušenje što sam ja i učinio ali ovo me je uplašilo. Šta da radim?

    Odgovoreno: 11. 03. 2009.
    • Uradite eho strest test. Javite se specijalisti sportske medicine da odredi Vaše optimalne fizičke mogućnosti. Evidentno da ste “skidajući kilažu” poremetili i metabolizam što može da bude uzrok sadašnjih tegoba koje imate. Vremenom ćete stabilizovati pritisak i Vaš zdravstveni status će najverovatnije biti normalizovan.
      Ovo Vam je pouka da bez stručne konsultacije ne smanjujete telesnu masu kao i opterećenje koje nije adekvatno Vašim mogućnostima.

Ostavite komentar