1. Pitanje broj: #18146

    Imam 20 godina i bivši sam aktivni sportista. Pre tačno godinu dana pokidao sam ligamente kolena, nosio sam gips mesec i po dana da bi nakon skidanja gipsa dobio trombozu koja nije nasledna već plod moje povrede kolena. Bio sam na Heparinu i Farinu. Danas nosim elastičnu carapu i pijem Flebodiju. Sportom se nisam bavio do avgusta a onda sam počeo polako da se utreniravam i više fizički opterećujem. Tada sam imao čak 82 kilograma, a danas imam 69. Malo sam se uplašio, jer se ne bavim sportom kao nekada, sada samo tri do četiri sata nedeljno!!! Jedem redovno čak možda i malo previše! Inače često sam pod stresom!
    Da li je to razlog gubljenja težine? Obrazi su mi se toliko uvukli u vilicu, maltene i nemam ih više!!! Možda je sve ovo bezveze, ali ja bih hteo da znam što tako naglo gubim težinu!! Inače, visok sam 181cm.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 24. 12. 2008.
    • Vaša povreda kolena i kasnije nastale komplikacije, nemaju indikacije za gubljenje telesne mase. Nije dobro da sami dozirate fizičku aktivnost zbog bolesti koju imate, (konsultujte vaskularnog hirurga i specijalistu sportske medicine). Prekontrolište šećer u krvi. Pokušajte da pozitivnim razmišljanjem i doziranom fizičkom aktivnošću prevaziđete stres.

Ostavite komentar