1. Pitanje broj: #13185

    Poštovani doktore,
    već duže vreme me boli levo koleno, a sada pomalo i ostali zglobovi - desno koleno, kukovi, ali mnogo manje od levog kolena. Imam utisak da mi je nateklo, a kada pogledam ne bih rekla da je nateklo. Jedino što mogu da Vam kažem to je da ne mogu da čučnem - savijem levo koleno od bola i na mestu čašice odnosno pored (plašim se da neću uspeti da objasnim) gde je meko tkivo, ono je tvrdo i nateklo (naspram desnog gde je meko) kada malo savijem koleno.
    Molim Vas za mišljenje šta bi trebalo da preduzmem. Imam 38god., 57kg i mnogo se krećem, pa me tada još više boli. Nadam se da ćete me razumeti.
    Unapred hvala!

    Odgovoreno: 21. 10. 2008.
    • Prvo morate da uradite radiološki pregled kolena (magnetnu rezonancu ili ehosonografski pregled kolena). Specijalista sportske medicine, ortoped ili fizijatar treba da postave dijagnozu i da Vam propiše odgovarajuću terapiju. Privremeno smanjite kretanje na onu dozu koja neće izazivati otok i bol koji imate u kolenu. Ako smatrate da Vam ja mogu pomoći rado ću to učiniti. Dostavite mi gore tražene radiološke rezultate.

Ostavite komentar