1. Pitanje broj: #216986

    Postovani, potrebno mi je strucno misljenje kao i neki savet. Imam konstantan bol u donjim ledjima i doktor me je poslao da radim skener. stigli su rezultati pa ako mi mozete reci o cemu se radi, da li je opasno, kako se resava problem i koje vezbe bi mogao raditi za brzi oporavak. Hvala najlepse!

    redukovana je fizioloska lubalna lordoza. uredan je korporalni poredak i visina prikazanih prsljenskih tela nema destrukovanih niti infiltrativnih promena u lumbalnim prsljenovima Prisutne su incipijente degenerativne promene. Na nivou L2-L3 ocuvana je visina IV prostor, prisutan je bulging. na nivou L3-L4 ocuvana je visina IV prostora, sa prisutnom dorzomedijalnom protuzijom diska, AP dijametar duralne vreće do 10mm, resursi suzeni obostrano uz disk radikularni kontakt sa leve strane. Neuralni forameni slobodni. Na nivou L4-L5 ocuvana je visina IV diska. Prisutna je cirkularna protuzija diska sa kompresijom na duralnu kesu do AP dijametra 11mm. Neuralni foramen levo suzen, desni slobodan. Na nivou L5-S1 snabheba he vusuba IV diska. Prisutna je cirkularna protuzija diska kompresijom duralne kese do AP dijametra 10mm. Resursi pocetno srkaceni. Desni neuralni foramen ekstraneuralno suzen. Zakljucak: Protuzija diskusa od nivoa L3-L4 do L5-S1.

    Radne dijagnoze: M54.4

    Odgovoreno: 14. 10. 2023.
    • Poštovani,

      trebalo bi da vas pregleda neurohirurg i da odluči da li ste kandidat za operativno lečenje. Ako ne, potražite fizijatra.

       

      S poštovanjem,

      dr Vaso Kecojević, ortopedski hirurg

Ostavite komentar