1. Pitanje broj: #113763

    Postovani, hteo bih da vas pitam da li me stetno uzimanje e/c/a (efendrin kofein aspirin) za mrsanje? Posebno me interesuje da li je efendrin opasan, posto nemam nikakvih problema sa srcem a treniram. Hvala.

    Odgovoreno: 24. 06. 2013.
    • Poštovani,
      Navedena kombinacija medikamenata je vrlo opasna i može indukovati značajne aritmije. I kofein i efedrin samostalno deluju aritmogeno i to je razlog što se ne savetuju srčanim bolesnicima, odnosno osobama sa poremećajima srčanog ritma. S obzirom da u fizičkom naporu koji imaju sportisti srčani mišić ima vrlo velike zahteve za kiseonikom, sa navedenom kombinacijom medikamenata se mogu indukovati vrlo opasne aritmije. Upravo kombinacija kofein/efedrin je bila uzrok ozbiljnih aritmija kod jednog našeg sportiste.
      redukcija telesne težine se može postići izbalansiranom ishranom i fizičkom aktivnošću i upravo je ovo jedini sigurni put ka uspešnom mršavljenju. Savetujem vam da se javite nekom nutricionisti, efekti će biti vidljivi vrlo brzo, vi ćete biti zadovoljni, a vaše zdravlje neće biti narušeno.
      Pozdrav

Ostavite komentar