1. Bol u gornjem delu leđa i grudnom košu

  Pitanje broj: #150819

  Poštovani, 

  Pitala bih Vas nešto jer ne znam ni sama šta mi prouzrokuje bolove. Boli me gornji deo leđa u predelu obe lopatice i vrat. To je neka grčevita bol koja traje 15 - 20 minuta i prestane i to se tako javlja u epizodama 2 - 3 puta na dan. Zatim imam bolove u desnoj i levoj strani grudnog koša. Ponekad je osećaj kao nekog bockanja, traje par sekundi i prestane i tako nekoliko puta na dan, a desi se da zaboli isto par sekundi i prestane. Ne bole me istovremeno leđa i grudni koš. Imam osećaj kao neke napetosti u leđima. Šta mislite u čemu je ovde problem? Radila sam ekg srca koji je bio uredan. Radila sam rtg pluća i srca koji je bio uredan i ultrazvuk abdomena koji je takođe uredan (bubrezi, jetra, pankreas i slazina) . Da li je ovo bol nekog mišićno koštanog porekla ili nešto drugo? 
  Bila bih Vam zahvalna na odgovoru.

  Odgovoreno: 06. 02. 2017.

Komentari na pitanje: #150819

  • Postovana, trudnica sam, imam bolove u sredini grudnog kosa i sire se do polovini dojke. Nekad se desavaju i tokom celog dana. I osetim potrebu da duboko udahnem vazduh.Radila sam kompletnu krvnu sliku, sve je ok. Isla na kardioloski pregled takodje sve je ok. Ne znam sta bi to moglo biti?

  • Aleksandra Savić 03. 09. 2021.

   Poštovani, Pitala bih Vas nešto jer ne znam u čemu je problem. Naime, zadnjih par dana imam bolove u gornjem dijelu grudnog koša, bol kreće uglavnom iz predjela između lopatica i onda pređe na isto mjesto ali u predjelu između ključnih kosti i grudi. Bol se uglavnom javlja kada ležim na stranu, dok kad legnem na leđa bol uglavnom prođe. Bol kreće iz centralnog dijela lopatica, zatim pređe na prednji dio iznad grudi i raširi se na lijevu i desnu stranu gorenjeg dijela grudnog koša. Radila sam labaratorijske analize kao i rtg pluća par dana prije nego sam počela da osjećam ove bolove, i sve je bilo u redu. Šta mislite u čemu može biti problem? Unaprijed zahvalna

Ostavite komentar