1. Pitanje broj: #175194

  Postovani,

  Patohistoloski pregled-U reprezentativnim cilindrima koji su duzine 6-8mm prisutan invazivni mammarni karcinom, duktalni tip tj NST Gradius tumora: provizorni 2 Tubili 3 Pleomorfija 3 Mitoze 3/10 hpf score 1 Nottingham histološki svote 7/9 gradu 2 In situ komponenta prisutna solidni DCIS, NGR Imunohistorijski tumor je: ER: prisutan u 95% stanica Pgr: prisutan u 98% stanica Her2- (score 1+) Ki67: prisutan u 12-14% stanica MRI nalaz: desno između gornjih kvadranta se na području veličine 3x4x3cm (LL-AP-KK) vidi nepravilna zona non masslike enhancementa koja se siri prema desnom mammii i zavrsava u desnom retromamilarnom području. Isto se ne vidi na UZV (1 sat 6-8mm) ni na mamografskom pregledu. Molim Vas misljenje, prognoze.. Radi se o osobi 37god.

  Odgovoreno: 01. 12. 2020.
  • Poštovana,

   nezahvalno je davati prognoze na osnovu patohistološkog nalaza.Pred pacijentkinjom jeste period borbe,operacije i hemoterapija,ali se sve to prebrodi.Nemam uvid da li je tumor negde dao udaljene promene,kakav je nalaz abdomena i pluća kao i kostiju,to svakako utiče na ishod lečenja.

   Bitno je da se pridržavate saveta lekara koji Vas vodi kroz lečenje ili medicinskog konzilijuma i da ništa na svoju ruku ne preduzimate.

   Nadajmo se dobrom ishodu.

   Sve najbolje,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

Ostavite komentar