1. Pitanje broj: #102535

    Postovani, moja beba od 5, 5 meseci je pala sa kreveta, medjutim, nije bilo povracanja, gubitka svesti niti bilo sta slicno, dete se ponasalo sasvim normalno. Sledeci dan se pojavio manji hematom na toj strani, koji je bio u boji koze, (samo da napomenem da je beba spavala na toj strani) . Bebu smo odveli kod decijeg hirurga koji je, iako smo mi negodovali, trazio da se napravi rtg glave. Rtg je pokazao da je sve u redu. Zanima me koliko rtg glave moze biti stetan kod tako male dece? Bebu su slikali dva puta, jednom od napred i jednom iz profila. Razumem vasu profesionalnost, ali volela bih da mi date realan odgovor. Hvala!

    Odgovoreno: 25. 07. 2012.
    • Poštovana,
      Vaš lekar je dobro postupio pošto je tražio snimanje glave, nekada povrede mogu ostati skrivene i dati veće probleme kasnije.
      doza zračenja koja se tom prilikom primi je zanemarljivo mala i ravna je "pozadinskom" ili prirodnom zračenju koje telo primi za nekoliko sati boravka na otvorenom. Kao da ste proveli napolju sa vašim detetom jedan lep i sunčan dan. Šanse da se detetu bilo šta desi tokom života zbog tog snimanja su manje od 1/1. 000. 000.

      dr viktor ognjenovic
      bel medic
      Pozdrav

Ostavite komentar