1. Lečenje bulimije

  Pitanje broj: #153038

  Poštovani, 

  Moja sestra boluje od bulimije dugi niz godina, za sada uspešno uspevamo da izađemo na kraj sa povracanjem i desi se na 2 meseca po 2-3 puta, što je u odnosu na raniji period mnogo manje. Ranije je svakodnevno po 4-5 puta. Naime, doktorka joj je preporučila psihoterapiju ili grupne terapije. Nažalost preko doktorke ne možemo da dođemo do informacije da li postoje terapije u okviru državnih bolnica ili da li postoje psihoterapeuti u drž. bolnicama, njena doktorka iz Dragiše Mišović bolnice mudro ćuti jer ona sama privatno drži terapije. Nama je to puno skupo. Zahvalna unapred na odgovoru.

  Odgovoreno: 24. 08. 2017.
  • Poštovana,

   Postoji odličan bihejvioralno kognitivni program u radu sa bulimijama i anoreksijama, u mom radu se pokazao kao dosta uspešan. Moj predlog Vam je da pronađete psihoterapeute bkt koji su na stažu i da probaju da sprovedu plan i program, njima je potrebno za edukaciju i radove a sestra će dobiti super strukturisani program.
   Ne znam kako da dođete do stažista, ali sam siguran da ako kontaktirate BKT društvo, možda bi mogli da iznesu Vaš slučaj na predavanjima i da se neko od edukanata upusti u rad.
   Edukati rade beslatno najcešće.

   Pozdrav

Ostavite komentar