1. Pitanje broj: #173950

    Poštovani, Imam 21 godinu. Pre 2 meseca imao sam jaku anksioznost, strahovi od nekih bolesti koje naravno nemam, pojačan rad srca i titranje mišića. Onda sam obavio lekarske preglede, analizu krvi i sve je ok. Nisu pronasli nista i onda su se ti simptomi postepeno povukli kad sam shvatio da to nije bilo zbog neke teške bolesti nego zbog straha , bez nekih lekova. Poslednjih mozda 4 nedelje od kako je prestalo to igranje mišića i napetost, s vremena na vreme u toku dana osecam neko lelujanje, blagu ošamućenost u glavi nešto slicnije umoru. Sad, ja nemam više te anksiozne napade, i ne razmisljam uopste o tom periodu, gledam da imam što vise obaveza ali opet se pojavljuje to stanje. Patim i od izravnate lordoze vrata pa možda to ima neke veze i sa tim, i nisam nesto preterano fizicki aktivan, sad dosta njih se žali i misli da ima veze s ovim promenama vremena? Trenutno nemam neke strahove koji bi bili vezani za to, eventualno da je podsvesno u šta ne verujem. Šta bi moglo da zaustavi to i sa li uopste moze da se zaustavi kako mi ne bi unosilo nervozu Unapred hvala na odgovoru

    Odgovoreno: 19. 10. 2020.
    • Potrebno je da odes kod lekara kako bi uradili neke analize, da bi se videlo da li je uzrok fizicki. Uvek je to prvi korak kako bi otklonili sumnje. Takodje, to moze biti i prolazna faza zbog promene vremena, prosto adaptacija organizma. Ali sve su to pretpostavke. 

      Kada je rec o anksioznosti, ti si se suocio sa strahovima i simptomi su nestali. Ali uzrok nastanka anksioznosti je ostao. Anksioznost je tu iz nekog razloga, nesto ne radimo kako treba i organizam nam salje simptom (anksioznost npr.). Zasto je to vazno? Jer sledeci put kad bude prepreke u spoljasnjim okolnostima anksioznost moze da se vrati, ili neki drugi simptom. 

Ostavite komentar