1. Pitanje broj: #164386

    Pre 2.5 meseca sam rodila trece dete. Psihicki se jako lose osecam. I prethodna dva puta je bilo sa istim simptomima. S tim sto je prvi put trajalo oko 4 meseca, a drugi put malo krace, nesto krace od 2. Ovaj put mi je nakon prestanka dojenja bilo znatno bolje i imala sam period od desetak dana kad sam bila potpuno svoja. Pakao ponovo krece sa dobijanjem ciklusa i jos gori pakao 5.dan sa pocetkom uzimanja kontracepcije na svoju ruku misleci da ce mi to dovesti hormone u red. Prestravljena sam da se ovaj put necu izvuci, da cu zauvek ostati ovako lose, da necu izdrzati i da cu nauditi sebi. Lorazepam mi pomaze na kratko. Pomaze i kad se isplacem dok me kosti ne zabole od plakanja, pa me to na neki nacin restartuje. Zelim da pomognem sebi, ali ne znam kako. Kojim putem? Obratila sam se ginekologu, psihijatru, porodicnom lekaru, nije mnogo pomoglo. Mozda endokrinolog? Ili promena psihijatra?

    Odgovoreno: 22. 10. 2019.
    • Poštovana, 

      Nakon porodjaja normalno je da se dešavaju promene raspoloženja zbog disbalansa hormona. Svakako da se možete oporaviti ako imate želju i želite da radite na tome, to je stanje a ne nepovratna promena. 

      Nemojte uzimati lekove na svoju ruku bez konsultacije sa lekarom. Kod ginekologa i endokrinologa se konsultujte radi provere nivoa hormona i fizičkog zdravlja. Ako Vam psiholog, psihoterapeut ili psihijatar ne odgovaraju u redu je da ga promenite. Bilo bi dobro da imate readovne seanse, a ne da odete samo po terapiju.

Ostavite komentar