1. Upotreba leka Lexsilium

  Pitanje broj: #155537

  Poštovani,

  Obraćam Vam se sa jednim pitanjem, pošto sam poslije rata i svega što se dešavalo imao problema sa alkoholom. 1998. sam se lječio od alkohola i od tada, evo 21 godinu, nisam okusio ali zahvaljujući Lexsiliumu koji sam pio dok sam se lječio i poslije sam normalno funkcionisao. Tada su mi rekli da kad jednom ostavim alkohol alternativa je antidepresiv. Od ove godine lek se ne može uzeti na nalaz i već me strah da se poslije 21 godine ne vratim alkoholu. Pa molio bih Vaše mišljenje. 

  Odgovoreno: 28. 02. 2018.
  • Poštovani,

   Nisam sasvim sigurna na šta se odnosi Vaše pitanje. Ako se tiče saveta kako da dođete do antidepresiva, put je sledeći - javite se lekaru, on će proceniti ima li razloga da koristite antidepresiv, pa ako bude indikacija, lekar će Vam svakako određeni antidepresiv propisati.
   Alkohol svakako ne sme biti rešenje, jer on izuzetno jako pogoršava depresiju (kratko popravi stanje, a zatim bude još gore, što sigurno i znate) .
   Budite uporni u apstinenciji, čestitam Vam na ogromnom uspehu u protekle dve decenije-to je veliki podvig i ne može to svako. 

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #155537

  • Imam 15 godina moj problem je cupanje. . Ja cupam trepavice od svoje 9-e gpdine a sada sam poceo i obrve. Vise nemam ni jednu dlaki na licu. Zelim da prestanem i trudim se ali ne mogu molim vas pomozite mi necu da idem doktoru ni psihijatru pomozite mi molim vas ne znam koliko cu izdrzati. Pisem vise puta poruki ne mogu da nadjem druge niti odgovor od vas. . Hvala

Ostavite komentar