1. Posledice nakon korišćenja Rivotrila i Citalex-a

    Pitanje broj: #153976

    Poštovani, 

    Patio sam od anksioznosti, paničnih napada, depresije. Neuropsihijatar mi je prepisao lekove Rivotril i Citalex minimalne doze, koje sam ja koristio 3 meseca. Na svoju ruku sam prestao da pijem jer sam osećao da mogu da se izborim sa tim i bez njih. Ušao sam u 3 mesec kako ih ne pijem, ali dešavaju mi se stvari koje mi se nikada nisu dešavale. Na primer dešava mi se noću da se probudim i narednih 5 sekundi kao da nisam svestan gde sam, takođe imam i osećaj da slabije pamtim nego pre. Zanima me da li je to posledica lekova, anksioznosti ili pak neko oštećenje u predelu mozga? Hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 25. 10. 2017.
    • Poštovani,

      Pojave koje opisujete mogu da prate postepeno oporavljanje posle epizoda koje ste imali.
      Što se Rivotrila tiče, odlično da ste prekinuli. S druge strane, relativno rano ste prekinuli Citalex, trebalo ga je makar koristiti 6 meseci. Ali ipak ste se većim delom stabilizovali, što je dobro.
      Ukoliko se opisane tegobe pojačaju, dolazi u obzir da se i nastavi lečenje Citalex-om, ali o tome ćete se naravno posavetovati sa Vašim lekarom. Nemojte na svoju ruku!

      Pozdrav

Ostavite komentar