1. Osećaj umora i anksioznosti

  Pitanje broj: #158050

  Poštovani,

  Imam problem jer jedan član porodice je teško bolestan i na samrti je. Godinu dana se borimo sa tom bešću i sad ja osećam prevelik umor. I posle dugog spavanja se budim još umorniji, čak i najmanji zadatak mi postaje mučenje. Imam i konstantan bol u nogama, a sada je počela i anksioznost i depresija. Imate li neki savet?

  Odgovoreno: 03. 07. 2018.
  • Poštovani,

   Simptome koje opisujete često imaju osobe koje se u dužem periodu nalaze u situaciji koju je teško, zapravo nemoguće kontrolisati i jasno je da na ishod ne možete imati uticaja. To je sindrom sagorevanja negovatelja, stanje koje s jedne strane jako iscrpljuje, ali s druge strane ne ostavlja dublje posledice jer činite vrlo plemenitu stvar i efekti po Vas, dugoročno, neće biti loši, naprotiv. U svakom slučaju ne treba ići ka potpunom iscroljenju, jer onda niste korisni ni osobi koju negujete, ni sebi. Pokušajte da makar na dan-dva nedeljno, svake nedelje, nađete zamenu i da vreme providite u fizičkoj aktivnosti i aktivnostima koje Vas umiruju.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #158050

  • Jovana Cvetkovic 08. 02. 2021.

   Doktore ovih dana sam jako umorna imam obaveza koji me fizicki iscrpljuju,ali ja sad osecam ankcioznost,zbog neispavanosti i umora.. Kako to da resim?

Ostavite komentar