1. Blaži oblik epilepsije

  Pitanje broj: #153103

  Poštovani, 

  Da li je moguće da osoba ima blaži oblik epilepsije ukoliko joj nije ustanovljeno lekarskim pregledom? Ima česte napade, jednom je bilo sa penom na ustima, a ranije je imala utisak da je neko drugi, da živi u nekom svom svetu, da živi tuđi život. Pritom, na prvi pogled osoba deluje ok, tek kroz druženje sa njom primećuje se kao dvostruka ličnost. Osoba ima jake glavobolje i odbija da ide kod neurologa. Pri tom vodi koliko toliko normalan život, samo osobe oko nje imaju utisak da je čudna i da nešto nije u redu, da je drugačija od ostalih. 

  Odgovoreno: 08. 08. 2017.
  • Poštovana,

   Ako neko ima, kao sto kažete, česte napade, jednom i sa penom na ustima, a ranije je postojao utisak da je neko drugi, da živi u nekom svom svetu, da živi tudji zivot, bilo bi neophodno da se uradi pregled lekara, snimanje eegom, i da se što pre javi i uspostavi odgovarajući vid lečenja.
   Da li je blaži ili manje blag oblik poremećaja mora utvrditi stručno lice, uz dijagnostičku proceduru kojom se isključuju ostali mogući uzroci ovih stanja. Predlažem da se što pre javi lekaru u domu zdravlja, koji će uputiti na odgovarajuće specijalizovane službe.
   Pozdrav

Ostavite komentar