1. Pitanje broj: #5423

  Kako se pravilno upotrebljava lek Aerius (desloratadin)? Naime, lek je prepisan za ublazavanje simptoma alergijskog rinitisa i konjuktivitisa od strane orl doktora, koji je napomenuo da lek treba uzimati u akutnoj fazi, 7 do 10 dana. Lekar opste prakse je prepisao terapiju ovim lekom u trajanju od dva meseca! Sada smo u velikoj nedoumici, kako koristiti ovaj lek? Hvala unapred.

  Odgovoreno: 14. 05. 2008.
  • Postovana,

   Ukoliko je to potrebno, ovaj lek se moze i duze vremena koristiti u prevenciji napada alergijskog rinitisa. Naravno da bi primena antihistaminika, a ovaj lek pripada toj grupi, u toku visemesecnog perioda bila potpuno besmislena. Ukoliko je alergijski rinitis posledica tacno utvrdjenih alergena iz udahnutog vazduha, potrebno je da se preventivno daje 1-2 meseca pre perioda u kojem se ocekuje kontakt sa alergenom (polen, na primer) i u toku perioda kada alergena ima u vazduhu.

Komentari na pitanje: #5423

  • Da li smem da koristim erius dok sam u drugom stanju i posle kada se porodim ulazim u 9 mesec trudnoce nos mi je zapusen vec 2 meseca i inekcije ni kapi mi nisu pomogli da to prodje unapred zahvalna

Ostavite komentar