1. Pitanje broj: #4410

    Moje pitanje bi bilo da li smem da vec uz terapiju koju pijem a to je SEROXAT 1x1,rivotril 1/4x1,i propranolol 1/4x1,uzimam i orlistat(xenical)tablete protiv gojaznosti zato sto imam veliki broj kilograma(107kg)na visinu od 173cm,tako da spadam u veoma gojazne osobe pa me zanima da li kombinacija lekova koju pijem mogla da ima neke interakcije sa lekom xenical. Hvala unapred na odgovoru!

    Odgovoreno: 04. 04. 2008.
    • Postovana, Da, mozete koristiti Xenical. To je lek koji sprecava resorpciju masti iz creva. Ne zaboravite samo da je to takodje lek i da se mora uzimati pod lekarskim nadzorom i stalnim kontrolama. Uz ovaj lek potrebna je i stroga niskokalorijska dijete. Morate konsultovati i vaseg psihijatra o vremenskom razmaku izmedju Xenicala i lekova koje inace koristite. Prof. dr Srdjan Pesic

Ostavite komentar