1. Pitanje broj: #39694

    Poštovani, htela bih da saznam nešto više o gynodianamp ampulama i o oestrofact e. Pokušala sam da pronađem informacije na internetu ali bezuspešno. Molim vas da mi objasnite njihovo dejstvo. Nalazim se u preklimakterijskom dobu i ove lekove sam dobila kao terapiju. Srdačan pozdrav i unapred hvala!

    Odgovoreno: 29. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Gynodian sadrzi kombinaciju zenskih polnih hormona progesterona i estrogena (prasteron enanthate 200mg+oestradiol benz 10mg) i vama je verovatno propisan kao hormonska supstituciona terapija u menopauzi. To znaci da je njegova uloga da zameni i nadoknadi hormone kojih ima sve manje u vasem telu, tako bi se ublazili simptomi klimakterijuma.
      oestrofact e sadrži suvi ekstrakt crvene deteline u kombinaciji sa vitaminom e. Ublažava i otklanja simptome menopauze: jačinu i učestalost valunga, pojačano znojenje, bol u kostima i zglobovima, anksioznost, nesanicu, depresiju i glavobolju. Pomaže u zaštiti srca i krvnih sudova, očuvanju integriteta kostiju i štiti organizam od neuravnoteženih i povišenih nivoa estrogena u periodu premenopauze. Nema neželjenih dejstava na dojke i uterus i ne utiče na pojavu gojaznosti.

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #39694

    • dobar dan!doktirka mi he prepisala gynodian depo t ampule ali ne mogu da ih nađem da li ima ili moze da se naruče?

    • Izvađena mi je materica i levi jajnik. Imam sve simptome klomaksa i život mi se totalno pogoršalo nakon operacije. Operisana sam pre dve godine, a sada imam 49. Da li postoji neki preparat koji bi ženama nakon operacije koliko toliko vratio osobine žene (volju za dodir, za odnose s partnerom.....)?

    • U menopauzi sam, probala sam jako puno preparata koji su na trzistu na biljnoj bazi. Želim samo da pohvalim oestrofakt e, meni dosta pomaze, i od kada uzimam preporodila sam se.

    • Injekcija je extra. Mnogo mi je pomogla. 10 godina sam je primala svaki treci mesec. Sad ne mogu nigdje da je kupim u BIH. Zivim u Tuzli. Ne znam da li postoje tablete u prodaji u zamjenu za injekciju. Ako neko zna gdje moze da se kupi neka javi. Hvala

    • Objasnjenje leka gynodian depot nije tačno. Prasteron enanthate nije progesteron, vec dehidroepiandrosteron. Dakle, preparat je kombinacija estradiola i dehidroepiandrosterona i ne sadrzi progesteron. Tacno je da se primenjuje kao hormonska supstitucija u menopauzi.

Ostavite komentar