1. Pitanje broj: #32132

    Poštovani,
    da li je moguće da mi se kao alergija na lek pojavio herpes na gornjoj usni? Pre par sati sam popila baktrim jer sam dobila upalu mokraćnih kanala, i par minuta nakon što sam progutala tablete počeo je da mi izbija herpes. Šta sada da radim? Da li smem da nastavim da ga pijem ili postoji neka zamena za batkrim?
    Hvala

    Odgovoreno: 23. 06. 2009.
    • Poštovani,
      pa herpes ne može da bude alergija na lek. Herpes izazivaju virusi. Ali ako se javilo nešto drugo na usnici što liči na alergiju to je moguće. Moguće je da baktrim da lokalizovanu alergiju na jednom delu tela na maloj površini. Obavezno da vidi lekar.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #32132

    • Upravo sam se vratila od dermatologa koji je konstatovao da je nesto sto sam prosle nedelje lecila kao herpes, a pojavilo se na usni i na saci nakon jedne tablete bactrima, u stvari alergija na isti. To sam ukapirala posto mi se posle nedelju dana kada sam htela da nastavim terapiju bactrimom ponovo nakon par sati na ista dva mesta pojavio taj pecat kao herpes. Inace herpes nisam imala nikada u zivotu, ali ovo je zaista licilo. Pozdrav

Ostavite komentar