1. Pitanje broj: #2688

  Ako pijem kompleks vitamina B,tacnije Bevipleks,moze li da mi se poveca  telesna tezina?Ja ne zelim povecanje telesne tezine pa me zanima moze li  Bevipleks da utice?Ako ovo nije pitanje za vas uputite me pravom  lekaru.Hvala!

  Odgovoreno: 30. 01. 2008.
  • Postovana,  Pitanje je na pravom mestu. Da, poznato mi je da se u narodu prica da se  moze ugojiti u toku primene vitamina B kompleksa. Medicinski za ovo nema  nikakvo opravdanje. Radi se, nedjutim o drugoj stvari, zahvaljujuci svojim  opstim dejstvima, a pre svega antioksidantnim, vitamini podizu odbrambene  snage organizma, sto naravno podrazumeva i povecanju zelju za unosenjem  hrane. Nece oni kod vas izazvati neodoljivu potrebu za vecim kolicinama  hrane, nego ce citav organizam raditi na boljem zdravijem bivou, sto  podrazumeva i potrebu za normalnom ishranom. Ostalo zavisi od vasih navika  i volje. Ukoliko se opustite i jedete vise, ugojicete se, ukoliko  kontrolisete ishranu i obim obroka bude kao i do sada necete se ugojiti.  Odgovor je jednostavan, vitamini B kompleksa sami po sebi ne mogu da  dovedu do gojaznosti. Od vas zavisi.  Prof. dr Pesic

Komentari na pitanje: #2688

  • Lukin Vesna 20. 10. 2016.

   Moj sin ima 13 godina, trenira košarku, često mu bude muka i malaksao je. Sve smo ispitali, zdravlje je u redu. Da li bi mogli da uvedemo neke vitamine i koje?

  • Bevipleks pijem vec četvrti put... Prvi put sam se ugojila :( sada vise ne! Tabletu treba popiti uz obrok - bukvalno izmedju zalogaja.
   Nikako prije ili poslije jela.

Ostavite komentar