1. Pitanje broj: #19724

    Milom Vas za objašnjenje u vezi upotrebe ORVAGIL-a tokom dojenja? Kakve bi mogle biti posledice po dete? Da li je to samo nepotrebno izlaganje deteta antibioticima ili je nešto gore? Lekarka mi je prepisala tablete i vaginalete i rekla mi je da mogu da dojim dete. Dete je tada imalo 5-6 meseci.

    Odgovoreno: 20. 01. 2009.
    • Orvagil ili metronidazol je antiiotik koji se cesto koristiulecenju infekcijau ginekologiji. Ovaj lek ako bi dosao u krvotok mogaobi da dostigne i visoku koncentraciju u majcinom mleku pa bi mogao da ima i nezeljene efekte kod novorodjenceta. Kod vaginalne upotrebe to medjutim nije moguce. Veoma se male kolicine lekova resorbuju sa vaginalne sluzokozepa malo leka i dodje u krvotok, tako da je mogucnost da lek dodje u majcino mleko prakticno minimalna. Zato ne brinite, nema opasnosti po dete.

Komentari na pitanje: #19724

    • Dobra dan.. Trebam pomoc oko orvagil vaginalete... Prije trudnoce sam koristila i ostalo mi je par komada.. E sada dojim bebu koja ima mjesec dana Pa se bojim da li bi smila da koristim sada kada bebu dojim?? Da li ima neke štetnosti za bebu... Također me peče malo. I mokraća Pa. Sam koristila cefaleksin tablete u trudnoci i pomogle mi... Sqd me zanima da li su štetne i kada dojim?

    • Da li smem da koristim macmiror vaginalete ako dojim? Beba ima 4 meseca

    • Mojoj zeni su zbog inficirane rane dali amikacin i orvazil, a rekli su doktori d amoze da nastavi da doji, zanima me kakve posledice po bebu moze da ima orvazil? U pitanju je novorodjence.

Ostavite komentar