1. Pitanje broj: #16339

    Poštovani,
    od pre dva dana povremeno osećam snažan bol u desnom jajniku, i neposredno po buđenju, bolove u grlu koji kasnije prestanu. Juče sam u toku dana napipala na levoj strani vrata žlezdu veličine graška, koja je uočljiva samo pri okretanju glave udesno i ne boli me. Jutros mi je farmaceut u apoteci preporučio terapiju Palitrexom, uz konstataciju da se najverovatnije radi o nekoj upali u organizmu i sugestijom da, ukoliko se nakon kutije ovog antibiotika žlezda ne povuče, treba da se obratim lekaru. Napominjem da inače nisam "bolešljiva" osoba.
    Interesuje me, treba li da poslušam savet farmaceuta ili da se odmah obratim lekaru, budući da me ovakvi simptomi (žlezda na vratu) veoma plaše, odn. da li je moguće da se ovakva žlezda pojavi kao posledica upalnog procesa u organizmu.
    Puno hvala unapred!

    Odgovoreno: 03. 12. 2008.
    • Da, žlezda na vratu zaista može da ima veze sa nekom upalom koja je na toj strani vrata ili glave, ili u ušnoj duplji. Vrlo je verovatno da ima veze sa upalom grla. U svakom slučaju ne smete da slušate farmaceuta. Pre svega to nije njegov posao, a drugo upotreba antibiotika na svoju ruku nije nimalo bezopasna. Molim Vas odite kod lekara koji će Vas pregledati, eventualno napraviti pregled krvne slike i tako ćete najbolje znati na čemu ste. Siguran sam da nije ništa opasno.

Ostavite komentar