1. Pitanje broj: #14722

    Poštovanje,
    planiram da prestanem da pijem zoloft (pijem tablete od 50mg), međutim čuo sam da se po prestanku javljaju neželjeni efekti.
    Da li da to uradim odjednom ili da lomim tabletu na pola pola, neko vreme da pijem polovinu 25 mg, mada sam čuo da nije preporučljivo da se lomi, zato što su to film tablete.
    Kakvo je Vaše mišljenje?
    Hvala

    Odgovoreno: 11. 11. 2008.
    • U pravu ste, ne smete da lomite tabletu ukoliko je u obliku film tableta. Dozu leka odredjuje psihijatar. Obično se počinje sa dozom od 50 mg, a kasnije se povećava na 100 mg, a vrlo često na 150 mg. Vrlo retko se počinje sa dozom od 25 mg. Zoloft se propisuje za najmanje 5 indikacija. Inače, ne treba previše da se brinete oko neželjenih efekata, jer je ovo jedan sasvim dobro podnošljiv lek.

Komentari na pitanje: #14722

    • Da bi prestali da pijet lek morate se konsultovati sa lekarom, verovatno postoji i nacin na koji se prestaje sa uzimanjem leka.

    • Pila sam zoloft 7 meseci i prezadovoljna sam njegovim delovanjem. Sada se osecam sasvim dobro, pa sam resila da prekinem da ga pijem. Vec 4 dana ga ne pijem i evo imam jake vrtoglavice koje ne mogu biti uzrokovane nicim drugim, osim nedostatkom zolofta. Danas mi je cetvrti dan i malo manje mi se vrti u glavi, pa se nadam da ce i to proci za 2-3 dana, ali u svakom slucaju mislim da prekid terapije zoloftom treba isplanirati, tako da to bude u periodu kad imate najmanje obaveza, da ne biste morali da trpite ovakve vrtoglavice dok ste recimo na poslu.

    • Posle 2 god uzimanja 50 mg zatim 3godine uzimanja 25mg sada na drugi dan 25mg. Da li moze doci do grca odnosno spazma skocnog zgloba obe noge u isto vreme dok sam se odmarala

Ostavite komentar