1. Pitanje broj: #13993

    Poštovani,
    imam 63 godine i godinu dana pijem Monopril 20mg svako jutro. Pritisak 160/100 sam smanjio na 130/85 i skoro uvek je konstantan. U isto vreme kada sam počeo da pijem lek osetio sam pospanost, kao i bolove u mišićima i zglobovima. Pročitao sam u uputstvu da su to normalne nuspojave. Ti bolovi nisu veliki, ali da li mi preporučujete promenu leka ili da se prilagodim stanju. Inače, ne bolujem ni od čega drugog. Pozdrav

    Odgovoreno: 31. 10. 2008.
    • Ukoliko je to jedini problem onda ćemo ga lako rešiti. Fozinopril (Monopril) zaista može da da ovakva neželjena dejstva. Ona obično prođu posle nekog vremena. Ali ukoliko ne prođu možete pokušati da smanjite dozu i da proveravate pritisak. Ukoliko nemate više ovih smetnji i pritisak je u normalnim vrednostima onda je sve OK. U svakom slučaju važno je da nemate drugih bolesti i da ne pijete druge lekove.

Komentari na pitanje: #13993

    • Poštovani, moj tata pije lek monopril 10mg i pojavio se otok leve strane lica, jezika i prstiju na obe ruke. Zbog čega se to dešava? Prethodno je pio loril i bilo je istih simptoma. Zašto? Šta uraditi povodom toga?

Ostavite komentar