1. Pitanje broj: #13870

    Poštovani,
    Mom ocu je dijagnosticiran maligni karcinom na zidu mokraćne bešike drugog stepena. Odstranjen mu je operativnim putem te mu je određena terapija IMMUCYST-om. Urolog je predložio da je potrebno kupiti 60 ampula od 12mg po terapiji. Pošto smo se raspitali u apoteci o ceni, nažalost finansijska situacija nam ne omogućava da kupimo taj lek (oko 100 EUR/ampula) i interesuje me konkretno da li postoji alternativa tom leku ili da li postoji alternativno lečenje, pošto još odgovor od urologa nismo dobili.
    S poštovanjem

    Odgovoreno: 30. 10. 2008.
    • Immucyst je zaista dobra terapija za lečenje malignih tumora mokraćne bešike. To je vid imunosupresivne terapije, a sam je lek nastao od BSG vakcine za prevenciju tuberkuloze. Ne verujem da imate na tržištu bilo šta što bi ovu terapiju moglo da zameni. Znam da je skupo, ali probajte da se snađete, zdravlje nema svoju cenu.

Komentari na pitanje: #13870

    • škaljo djenana 16. 04. 2010.

      Ja sam sam primila bsg vakciju za tum. Mokraćne bešike ol. O6. 2oo9. Godine i do dan danas mi se nije bolest vratila. Vakcija je odlična i svako kome treba neka je obavezno nabavi. Pozdrav

Ostavite komentar