1. Pitanje broj: #12592

    Koliko je štetno uzimati bromazepam i alkohol i koje su posledice?

    Odgovoreno: 12. 10. 2008.
    • U svakom slučaju je štetno. Odnosno potencijalno štetno. Naravno da u medicini nije sve isto kao u matematici. Dosta ljudi pije sedative i istovremeno pije alkohol. Kažu da im se ništa ne dešava. Ali ja kao farmakolog moram da kažem ono što nauka tvrdi. I alkohol i bromazepam su depresori centralnog nervnog sistema. Njihova zajednička upotreba dovodi do sabiranja njihovog depresivnog dejstva. Teorijski gledano to može da dovede do poremećaja disanja i može biti opasno po život.

    • Nemojte praviti ekperimente sa alkoholom i lekovima! Možete dobiti i epi napad...

    • Popizdeo sam i oopio 4 bromazepana, hteo sam sa dzekom da ih popijem ali sam se pedimislio i pipio sa vodom. Sta xe mi se desiti

    • Moja drugarica koja ima 17 godina je popila rakiju sa bromazepamom,bar tako tvrdi, bez vode, i onk malo je mrsavija nzm dal to ima neke veze, samo ako zna neko sta bi moglo da joj se desi nek mi kaze, jako sam zabrinuta, i nisam ni blizu nje, ne mogu nista da uradim jedino roditelji nekako da je spase

    • Ja pijem dva bromazepama od 6 mg i jedno pivo, osecaj je odličan opusta posle stresnog dana.... Meni je super...

    • Istina je, da je bromazepan i alkohol teska stvar, pogotovo za mlade. Ako se popili pivo, jedno do dva i bromazepan posle nekog vremena i mozete se izboriti sa tim, ali nije preporucljivo, uradio sam par puta tako, i u trenutku mi nista nije bilo, ali sve utice na kasnije za nekoliko dana ili meseci, ako prekinete na vreme, jednom ako uradite i nije strasno, ali bez prekida, utice na nerve i psihicko stanje. Sa vinom i rakijom i jacim alkoholom nije preporucljivo, sa pivom se mozete nositi, jel sam par puta uradio, ali istina je da nikako ne uzimati nista, dok se lekovi koriste, bolje nemojte piti lekove tog dana, napraviti pauzu i mozete da popijte u umerenim kolicinama, bez bilo kog leka. 

    • Jednu casicu rakije domace sam popio nakon bromazepama koji sam popio prethodne veceri i doziveo sam da mi je srce na trenutke veoma ubrzano kucalo a kao da mi je i nedostajalo vazduha i to sam nehoticno uradio i preporucio bih svima koji po receptu lekara piju takav lek i slicne da takve stvari nikako ne cine jer su veoma opasne i po zivot!

    • Ja sma pio 2 bromazepama i posle toga 4, 5 votke. . I secam se samo da sma otiso u grad i ujutru da sma se probudio kuci. . . Drugar to par puta radio kaze extra stvar: )

    • Ako se "vodi racun" posle 8 sati ispijenog leka (male doze 1, 5mg) mozete da se naroljate kako letve, na svaki organizam se ispoljava drugacije, naravno ne preterivati sa tim, do sada nisam imao problema a pijem ga vec 10 godina. . . Mislim bromazepam i vikendom alkohol, tj pivo. . .

    • Ja sam imao slicne tegobe drhtavica, nesvest i lupanje srca, i dan danas imam posledice

    • Moj decko je popio bromazepam i posle njega odmah 5-6 casa vina. Jako mu je pozlilo, nastupio je delirijum, halucinacije i misli o samoubistvu, hospitalizovan je. Interesuje me da li ce ipak da mu bude bolje posle intervencije lekara i lezanja na neuropsihijatriji? Jako sam zabrinuta

Ostavite komentar