1. Pitanje broj: #12545

    Poštovani,
    kakve posledice može da ostavi Longacef? Primala sam ga 3 dana kroz infuziju. Dr mi je konstatovala upalu bubrega, pošto je UZ videla da kroz bubrege imam pesak, malu cistu i proširenje. Nisam imala tegobe pre uzimanja ove terapije, a posle da. Možda je bio previše jak za mene? Koristim i Pipegal. Dr mi je rekla da nastavim sa antibioticima, iako su mi rezultati sada ok. Planiram da ih ostavim. Previše antibiotika je štetno, još taj Longacef?

    Odgovoreno: 11. 10. 2008.
    • Pa recimo da ste samo donekle u pravu. Preterana i neracionalna upotreba antibiotika je zaista štetna. U vašem slučaju primena Longacefa (ceftriaksona) verovatno uopšte i nije bila potrebna. To je rezervni antibiotik i propisuje se samo onda kada se drugim, klasičnim, antibioticima ne moze izlečiti infekcije. Siguran sam da to kod Vas nije bio slučaj. Na sreću ovaj antibiotik kao i drugi iz grupe cefalosporina ima relatvno malo neželjenih efekata, pa ne očekujem da će izazvati bilo kakvo oštećenje Vašeg zdravlja. Ukoliko ste primili 3 nastavite i isprimajte to do kraja.

Komentari na pitanje: #12545

    • Nadica Mitic 10. 03. 2011.

      Da li moze uporedo da se primaju injekcije longacefa i koristiti drugi antibiotik, kao na primer hemomicin od 200ml/5ml? Dete je staro 7 godina. Unapred hvala

Ostavite komentar