1. Pitanje broj: #11960

    Imam 26 godina i mesec dana pijem kao terapiju \"Verapamil\" za smanjenje srčane frekvencije, ali doktor mi govori da je za tahikardiju bolji lek \"Presolol\".
    Da li je opasno preko noći sa jednog leka preći na drugi, s obzirom da piše da oni ne smeju zajedno da se piju. I pijem \"Ksalol\" za smirenje, da li on sme da se pije uz ova dva leka?

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.
    • Xalol smete da pijete uz ova dva leka. Ali ukoliko Vas Xalol smiri i nemate ubrzani rad srca ili preskakanje onda Vam drugi lekovi nisu ni potrebni. Kod neurotičnih aritmija, što se verovatno Vama dešava lekovi izbora su beta blokatori, a to je Presolol. Nema potrebe da koristite i Presolol i Verapamil istovremeno.

Ostavite komentar