1. Pitanje broj: #11676

    Moj sin ima 6,5 godina i već mesec dana ima kašalj i to pre spavanja, uradili smo krvni sliku i ustanovili su streptokoku u nosu i povećani TITAR 600 . Dali su mu PANCEF, ali kašalj još ima.
    Molim Vas recite šta da radimo??

    Odgovoreno: 29. 09. 2008.
    • Titar bakterije je bio značajno uvećan i upotreba antibiotika je bila sasvim opravdana. Verovatno su Vam Pancef propisali na osnovu antibiograma, mada lično mislim da je imalo i drugih rešenja. Kašalj simptom...ne mora da znači da uvek postoji i bolest, odnosno ozbiljni poremećaj zdravlja. Ukoliko dete kašlje suvo...treba razmisliti i o drugim mogućim uzrocima, kao što je na primer suv i topao vazduh u sobi gde spava dete, alergijski kašalj, virusi, prašina...i mnogi drugi razlozi. Često iako postoji kašalj niije neophodno posebno lečenje lekovima. Dovoljno je da se dete inhalira, tj. da udiše vlažan i topao vazduh, često sa dodatkom eteričnih ulja, kako bi se nadražaj sluzokože smirio.

Ostavite komentar